Foto: ROTTERDAM, 6 SEPT. De opmars van Paul ...

Foto: ROTTERDAM, 6 SEPT. De opmars van Paul Haarhuis bij de open Amerikaanse tenniskampioenschappen is vannacht gestrand op Jimmy Connors.

Hij verloor in vier sets: 6-4, 6-7, 4-6, 2-6. Zo'n 280.000 Nederlanders zijn vannacht opgebleven om die wedstrijd op tv te volgen.

Haarhuis, die eerder in het toernooi Boris Becker had verslagen, trok de eerste set met groot vertoon van macht naar zich toe, maar verloor de tweede in de tie-break. Dat verlies kwam hij niet meer te boven. Hij gaf het initiatief uit handen, vergat de backhand van Connors op te zoeken en durfde niet meer naar het net te gaan. Haarhuis zei na afloop dat hij niet onder de indruk was geraakt van het uitzinnige Amerikaanse publiek maar wel van het spel van de Amerikaanse tennisveteraan. Connors (39) ontmoet in de halve finales zijn landgenoot Courier die titelverdediger Sampras in drie sets versloeg. De andere halve finale gaat tussen Edberg en Lendl.

Manon Bollegraf en Tom Nijssen hebben het gemengd dubbel op de US Open gewonnen. Het duo versloeg gisteren in de finale de Spaanse broer en zus Emilio en Arantxa Sanchez in twee sets: 6-2, 7-6 (7-2).