Een hete-luchtballon

Hallo, ik ben Wouter en ik heb een tocht gemaakt in een hete-luchtballon, en het was die dag zo warm dat we misschien wel zonder de gasbrander hadden kunnen opstijgen.

Eerst ligt zo'n ballon als een vod op het landje. De onze had prachtige kleuren. Mijn tante was de organisator en ze was heel zenuwachtig, omdat op de grond de piloot al problemen had met de gasbrander. Maar toen die eenmaal goed werkte moesten we als de bliksem in de mand klimmen en weg waren we binnen een halve minuut. We zoefden ineens omhoog, net een raket, en we stegen tot 2000 voet. Mijn tante had een kampeerstoeltje meegenomen omdat ze niet durfde te staan in de ballon, (de mand is maar 1.10 meter hoog) en ze zakte erdoor en toen moest ze de hele tijd op de grond blijven zitten. Ze is al 76. KIJK UIT! We schrokken ons een beer toen die brander het weer niet deed en we zakten als een baksteen. Dat vond mijn neefje nog het leukst geloof ik. Gelukkig kreeg de piloot ons weer de lucht in. Na een uur gingen we landen en dat was niet makkelijk want we zaten boven de Veluwe en we klungelden eerst nog door een boom. Iedereen had in de gaten dat we moesten landen en alle auto's, fietsers en brommers reden als hondjes achter ons aan. Ze hebben allemaal geholpen met landen. Toen we weer met twee benen op de grond stonden werden we gedoopt in champagne en we kregen een diploma. Met de volgauto werden we teruggebracht.

Wij willen, behalve tekeningen, ook graag brieven ontvangen om op de kinderpagina af te drukken. Alle kinderen onder de dertien kunnen hun brief sturen naar: Brief Kinderpagina, NRC Handelsblad, Paleisstr. 1, 1012 RB Amsterdam. Bij plaatsing ontvang je een houten vulpen, vermeld dus je naam en adres.

    • Wouter Sikkema