Twente zorgt voor 'n stuntje in het Groningse Oosterpark

GRONINGEN, 5 SEPT. FC Twente heeft voor een stuntje gezorgd door FC Groningen in het Oosterpark met 2-1 te verslaan. De laatste thuisnederlaag van de Groningers was een jaar geleden tegen Ajax. Twente heeft elf jaar moeten wachten op een overwinning in Groningen. Na een zege in het seizoen '80-'81 leed het acht nederlagen. Alleen in het seizoen '87-'88 lukte het Twente een punt uit Groningen weg te slepen.

Het zag er in het begin naar uit dat Groningen Twente zou oprollen. Doelman Boschker, vervanger van de geschorste De Koning, maakte een nerveuze indruk, maar ontsnapte met steun van zijn verdedigers aan averij. De vierde poging van de Groningers leverde wel succes op. Na een pass van Meijer schoot Boekweg raak. Even later kwam Twente gelijk door Mulder.

Groningen probeerde Twente vervolgens opnieuw onder druk te zetten, maar in de buurt van het strafschopgebied raakten het telkens de richting kwijt. De Twentse uitvallen waren gevaarlijker. Numan verzuimde toe te slaan en na een actie van Mrkela slaagde De Boer er niet in Lodewijks te passeren.

Kort na rust bezorgde Twente, tot verbijstering van de bijna 15.000 toeschouwers, de thuisclub de mokerslag: Mulder scoorde na een fout van Van Dijk.