Lendl en Stich in New York op herhaling

NEW YORK, 5 SEPT. De tennissers Ivan Lendl en Michael Stich moeten op herhaling. De motregen stond afgelopen nacht een reguliere afloop van de partij voor de kwartfinales van de US Open in de weg. Op het moment van afbreken was de stand 3-6, 6-3 en 4-3 in het voordeel van Stich.

Eerder had Stefan Edberg Javier Sanchez als speelbal gebruikt. De als tweede geplaatste Zweed bereikte na de alleszeggende cijfers 6-3, 6-2 en 6-3 voor de derde keer in zijn loopbaan de halve finales van de US Open. “Ik ben hard blijven werken, heb me vastgebeten in dit kampioenschap”, aldus Edberg. De kansen van de Zweed op de titel worden in New York steeds hoger aangeslagen. Feit is, dat hij pas twee sets heeft moeten afstaan en de laatste twee partijen vrijwel foutloos speelde. De laatste keer haalde hij op de US Open de halve finales in 1987. Vorig jaar nog werd hij uitgelachen toen hij de eerste speler in twintig jaar werd, die met nummer één op de plaatsingslijst al in de openingsronde uitgleed.

“Dit is great”, was alles wat de bepaald niet breedsprakige Zweed ervan wist te zeggen. Edberg houdt zich op aanraden van zijn Engelse coach Tony Pickard verre van het bruisende Manhattan, waar hij in de luxueuze Trump Tower placht te bivakkeren. “We wilden het rumoer van Manhattan achter ons laten en iets rustigers proberen”, aldus Pickard. Vandaar, dat Edberg, met coach en vriendin een villa op Long Island huurde.

Manon Bollegraf en Tom Nijssen staan vandaag op de US Open in de finale van het gemengd dubbelspel. De combinatie versloeg gisteren in de halve eindstrijd het Zuidafrikaanse duo Elna Reinach en Christo van Rensburg in drie sets: 4-6, 7-6 en 6-4.