Foto: Ravage in Almelo. Voor het begin van de ...

Foto: Ravage in Almelo. Voor het begin van de voetbalwedstrijd Heracles - Heerenveen begaf de stalen constructie van een noodtribune het. Binnen tien seconden zakte het bouwwerk met 300 toeschouwers door zijn voegen, hetgeen voor flinke paniek zorgde.

Toeschouwers tuimelden over elkaar heen en raakten bekneld. Na een snelle hulpactie van de politie en de EHBO keerde de rust terug. In totaal raakten dertien toeschouwers gewond, van wie er zeven in het ziekenhuis moesten worden behandeld. Eén gewonde werd in het ziekenhuis van Enschede opgenomen met een enkel- en voetfractuur. De anderen konden na behandeling huiswaarts keren. De noodtribune was gebouwd wegens de grote belangstelling voor het topduel in de eerste divisie. De 7.400 zagen Heracles met 2 - 1 winnen, waardoor de ploeg uit Almelo de eerste periodekampioen werd.