Timmer reorganiseert nu ook top van Philips

ROTTERDAM, 4 SEPT. Philips-president J. Timmer zal nog deze week een ingrijpende reorganisatie van het topmanagement van de onderneming aankondigen. Centraal staat daarbij het streven van Timmer de bestuursstructuur van het concern te vereenvoudigen. Enkele topmanagers zullen voortijdig uit hun functie worden ontheven. Andere managers zullen met pensioen gaan, waarbij hun functies niet opnieuw opgevuld zullen worden.

Een woordvoerder van de onderneming wilde geen commentaar geven op de ophanden zijnde reorganisatie. Het concern is van plan om morgenmiddag met een bericht over personele wijzigingen in de top naar buiten te komen.

De meest opzienbarende verschuiving gebeurt in de groep Consumentenelektronica, de grootste groep binnen het concern. Het Financieele Dagblad meldde vanmorgen dat divisiedirecteur T. Meyer het veld moet ruimen in verband met de dramatische verslechtering van het resultaat in de divisie. In het eerste halfjaar boekte de hele groep een resultaat van 489 miljoen gulden, vergeleken met 825 miljoen gulden in dezelfde periode vorig jaar.

Binnen de divisie gaan al geruime tijd geruchten dat Meyer opgevolgd zal worden door ir. H. Bodt, nu verantwoordelijk voor chipsactiviteiten binnen de divisie Componenten. Werknemers van de divisie constateerden al eerder dat er sprake was van een zekere onverenigbaarheid van karakters tussen Timmer en Meyer. Meyer is als directeur benoemd door Timmers voorganger C. van der Klugt.

Philips vice-president ir. K. Hubée en dr. S. van Houten, lid van de Raad van Bestuur en van de Groepsraad, gaan binnenkort met pensioen. Hun functies zullen niet opnieuw worden opgevuld. De Raad van Bestuur, nu bestaande uit zes personen, wordt daarmee teruggebracht tot vier.