Publieksprijs 1991 in teken van kinderboek

AMSTERDAM, 4 SEPT. De Publieksprijs 1991 zal in het teken staan van kinder- en jeugdboeken. Voor de prijs, die voor de vijfde keer zal worden toegekend, zijn tien auteurs genomineerd, te weten: Thea Beckman, Paul Biegel, Dick Bruna, Miep Diekmann, Evert Hartman, Guus Kuijer, Joke van Leeuwen, H. de Roos, Annie M.G. Schmidt en Jan Terlouw.

De winnaar wordt gekozen door lezers, die hun voorkeur met schriftelijke stemmen bepalen. Deelnameformuleren liggen tot en met 22 oktober klaar in boekhandels en bibliotheken. Het publiek kan ook stemmen op een niet-genomineerde auteur. De winnaar wordt door de organiserende Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) bekendgemaakt op of omstreeks 1 november. De prijs bestaat uit een geldbedrag van ƒ 15.000,- en een bronzen beeldje van Jeroen Henneman. Eerdere winnaars waren Kees van Kooten, Annie M.G. Schmidt, Marjolein Bastin, Jean M. Auel.