Misverstand bij ontslagen Volvo Car

HELMOND, 4 SEPT. De werkgelegenheid bij Volvo Car blijft stabiel. Dat heeft president-directeur ir. A. Deleye gisteren gezegd. Hij reageerde op uitlatingen van Mitsubishi-topman Nakamura die in Tokio zinspeelde op ontslagen bij de Nederlandse autofabrikant.

Volgens Deleye berust dit op een misverstand. Over de uitlatingen van Nakamura was bij Volvo Car en de vakbonden nogal wat commotie onstaan. De Nederlandse staat, Volvo Zweden en Mitsubishi tekenden zaterdag in Den Haag het contract over een joint venture.

"Ik heb met Nakamura contact gehad. Hij vindt het heel ongelukkig dat zijn woorden verkeerd zijn begrepen," aldus Deleye. "Hij heeft na zijn terugkeer in Japan gezegd dat Volvo Car op dit moment minder efficient werkt dan Japanse bedrijven en dat er nog heel wat zal moeten gebeuren om de kostprijs te drukken. Daar zijn we met de huidige reorganisatie druk mee bezig."

Deleye zei gisteren zelfs niet uit te sluiten dat het aantal arbeidsplaatsen bij Volvo Car uiteindelijk weer zal toenemen. Door de reeds aangekondigde sanering verdwijnen bijna 1500 van de ongeveer 7000 arbeidsplaatsen. (ANP)