In beslag genomen lease-auto terug

DEN HAAG, 4 SEPT. Het openbaar ministerie moet van de rechtbank in Den Haag een in beslag genomen lease-auto teruggeven.

De auto werd ingenomen toen een 27-jarige Amsterdammer met de wagen in juni 110 km reed in Den Haag waar maar 50 km is toegestaan. Het OM werd eerder door de kantonrechter gesommeerd dat de lease-auto aan Prolease terug moest worden worden teruggeven. Het OM vocht dat aan omdat zij duidelijkheid wil of het nu wel of niet is toegestaan om lease-auto's in beslag te nemen. De "onzekerheid' bij het OM is het gevolg van een nieuwe richtlijn. Hierin staat dat voertuigen die de snelheidslimiet met meer dan vijftig kilometer overschrijden in beslag moeten worden genomen. Het OM wil een procedure bij de Hoge Raad over de rechtmatigheid daarvan.