Haarhuis krijgt meeste rust

NEW YORK, 4 SEPT. Paul Haarhuis krijgt van alle kwartfinalisten op Flushing Meadow de meeste rust, hoewel hij het tegen de Duitser Steeb relatief het gemakkelijkst had. De Nederlander kan zich ruim twee dagen opladen voor de beladen confrontatie met Jimmy Connors. De partij staat pas voor morgenavond 19.30 uur plaatselijke tijd (01.30 uur vrijdagochtend Nederlandse tijd) op het programma.

In de donderdagochtendsessie komen Sampras en Courier tegen elkaar in het strijdperk. De kwartfinales uit de onderste helft van het plaatsingsschema - Lendl-Stich en Edberg-Javier Sanchez - worden vandaag al afgewerkt.

De eindstrijd van de mannen begint zondagavond om ongeveer 22.00 uur Nederlandse tijd. De organisatoren van de US Open moeten namelijk wachten op de afloop van een football-wedstrijd van de New York Nets om verzekerd te zijn van uitzending op tv.

De NOS zal de kwartfinale van het het US Open tussen Paul Haarhuis en de Amerikaansde veteraan Jimmy Connors in de nacht van morgen op vrijdag rechtstreeks op televisie uitzenden.