Gullit bang

Ruud Gullit heeft in Italië een staking aangekondigd wanneer het supportersgeweld, zoals het afgelopen weekeinde, zich herhaalt.

De sterspeler van AC Milan is bang dat de ongeregeldheden het Italiaanse voetbal kapot maken.

De start van de Italiaanse competitie ging gepaard met gevechten tussen fans en politie in Turijn, Genua en Verona. De zes Italiaanse relschoppers, die zondag tijdens de wedstrijd FC Verona - AS Roma (0-1) in verzekerde bewaring werden gesteld, zijn gisteren via snelrecht tot zes maanden veroordeeld. Drie van hen moeten hun straf in de gevangenis uitzitten. Twee kregen huis-arrest en één werd voorwaardelijk op vrije voeten gesteld. Het zestal krijgt nog te maken met een eis tot schadevergoeding alsmede één voor het plegen van verzet tegen ordehandhavers. Daarnaast mogen de zes de komende twee jaar geen sportwedstrijden bezoeken.