Fugro-McClelland boekt lagere winst

De internationale ingenieursgroep Fugro-McClelland uit Leidschendam, een der grootste in de wereld op het gebied van hydrografie, landmeetkundig werk, bodemonderzoek, funderings- en milieustudies, heeft in de eerste zes maanden van 1991 een winst geboekt van 3,5 miljoen gulden tegen 4,8 miljoen gulden in dezelfde periode van 1990.

Voor de tweede helft van het jaar verwacht de directie een flinke groei van omzet en resultaat, waardoor ook het hele jaar een stijgende lijn te zien zal geven.

De omzet in het eerste halfjaar was 133,2 miljoen gulden tegen in dezelfde periode van vorig jaar 113,5 miljoen gulden). In 1990 werd een omzet gehaald van 237,2 miljoen gulden en een winst van 12,1 miljoen gulden. Bij de ingenieursgroep werken 1600 mensen in totaal 25 werkmaatschappijen.

Fugro heeft in Hongkong een opdracht ontvangen voor grondonderzoek dat vooraf gaat aan de aanleg van het nieuwe vliegveld Chep Lap Kok. Met deze opdracht is 20 miljoen gulden gemoeid.