Aalberts ook met VSH op winstgroei

Aalberts Industries uit Utrecht, fabrikant van aluminium legeringen, staal en kunststof, heeft in de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 55 miljoen gulden, acht procent meer dan de 51,6 miljoen van vorig jaar.

De winst steeg van 4 miljoen gulden naar 4,4 miljoen gulden. Rekening gehouden met het uitgekeerde stockdividend van twee procent nam de winst per aandeel toe van 2,08 tot 2,22 gulden, maakte Aalberts bekend.

De directie is positief voor de rest van het jaar. Ook na de beoogde overneming van VSH Fabrieken in Hilversum verwacht Aalberts dat de winst per aandeel zich dit jaar positief blijft ontwikkelen.

Het bedrijf verwacht spoedig overeenstemming over de acquisitie van VSH. Deze metaalproduktenfabriek heeft een jaaromzet van 75 miljoen gulden en beshikt over ruim 280 medewerkers. Bij Aalberts werkten eind juni 595 mensen. President-directeur J. Aalberts had had eerder het oog op VSH laten vallen. “Ik heb er enkele jaren geleden ongeveer een jaar gewerkt en kende hun produkten en technieken, aldus Aalberts.

De overnemingsprijs zal gedeeltelijk worden betaald door een onderhandse uitgifte van 195.000 aandelen Aalberts tegen een hogere koers dan de beurskoers (opening vandaag 50 gulden) en gedeeltijk in contanten uit eigen middelen. De exacte emissiekoers wilde Aalberts niet noemen, maar zou ""een eindje boven de 52 gulden liggen''. Kapitaalsverwatering verwacht hij niet van de plaatsing omdat de winst dit jaar hoger zal uitgevallen indien VSH niet wordt overgenomen.