Trein botst op vrachtauto: een dode en drie gewonden

WINTERSWIJK, 3 SEPT. Een botsing tussen een vrachtwagen en een personentrein op het traject Arnhem-Winterswijk heeft vanmorgen voor een enorme ravage gezorgd. De trein ontspoorde en kantelde als gevolg van het ongeluk. De 18-jarige bestuurder van de vrachtwagen, afkomstig uit Papendrecht, is overleden. Drie treinpassagiers raakten gewond.

Volgens een woordvoerder van de politie in Winterswijk is het “een wonder” dat niet meer passagiers gewond zijn geraakt. De trein, waarvan twee treinstellen in een weiland terecht zijn gekomen, zat vol met scholieren.

Het ongeluk gebeurde vanochtend iets voor half acht, op de grens van de gemeente Winterswijk, waar de spoorbaan een drukke ringweg om Winterswijk kruist. De politie vermoedt dat de vrachtwagenchauffeur verblind is geweest door de laag staande zon en hinder heeft ondervonden van enkele struiken die hem het zicht op de trein en de overweg ontnamen. Hij is door de spoorbomen gereden en op de trein gebotst.

De schade is volgens de woorvoerder “gigantisch”. De meeste passagiers kwamen met de schrik vrij. Twee van de drie gewonde treinpassagiers konden na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis, een derde moest ter observatie in het streekziekenhuis in Winterswijk worden opgenomen.

De Nederlandse Spoorwegen hebben groot materiaal ingezet om te proberen het spoor nog voor de avond weer berijdbaar te maken. Tot die tijd wordt het treinverkeer tussen Winterswijk en Arnhem met bussen verzorgd.