Britse steden toneel van rellen

LONDEN, 3 SEPT. In drie Britse steden is het gisteravond weer tot botsingen gekomen tussen jongeren en de politie. In Oxford joeg de politie zo'n honderdvijftig jongeren uiteen.

In die stad kampen de autoriteiten al geruime tijd met een bende jongeren die zich schuldig maakt aan joyriding. Twee mensen raakten gewond, onder wie een politieman. In Birmingham viel de elektriciteit uit, wat aanleiding was tot plunderingen. In Cardiff arresteerde de politie gisteren elf personen die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan het gooien van stenen en flessen naar de politie. In die stad is het al vier dagen onrustig. De ongeregeldheden worden in verband gebracht met de extreem hoge temperaturen. De Britse minister van binnenlandse zaken, John Patten, die een onderzoek heeft gelast naar de oorzaak van de ongeregeldheden, sprak gisteravond van “vandalisme waarvoor geen enkel excuus te geven is”. (Reuter)