Topman weg bij ABN Amro

ROTTERDAM, 2 SEPT. Opnieuw verlaat een hoge functionaris de ABN Amro bank. Drs H.G.M. Blocks, concerndirecteur "particulieren', stapt eind oktober over naar de raad van bestuur van Crédit Lyonnais Bank Nederland.

Eind vorige week werd al bekend dat vijf stafleden van de divisie "investment banking' ABN Amro verlaten. Het vertrek van de topmensen is een indirect gevolg van de fusie tussen ABN en Amro. De samenvoeging van het personeel van beide banken heeft op meerdere posities gevolgen gehad. Voor veel bankemployees is het loopbaanperspectief minder aantrekkelijk geworden.

“De functieterreinen binnen de nieuwe bank zijn smaller geworden”, beaamt Blocks. De “gedwongen samenleving”, zoals hij de gevolgen van het ineenschuiven van ABN en Amro personeel noemt, heeft de bezetting binnen de bank te zwaar gemaakt. Door het overschot aan specialisten laten andere banken steeds meer hun oog vallen op ABN Amro-medewerkers. Tot nog toe was het hoogst ongebruikelijk dat banken personeel wegkopen bij elkaar.

Blocks, die in zijn negentienjarige loopbaan zowel bij ABN als bij Amro heeft gewerkt, zal binnen de raad van bestuur van Crédit Lyonnais verantwoordelijk zijn voor het binnenlands kantorennet.