Kooplui Amsterdam richten blokkade op

AMSTERDAM, 2 SEPT. Marktkooplieden en winkeliers van de Amsterdamse Albert Cuyp-markt hebben vanochtend gedurende een uur de Stadhouderskade en de Ferdinand Bolstraat geblokkeerd.

De blokkade van deze twee belangrijke verkeersaders was een protest tegen het beleid van de stadsdeelraad De Pijp met betrekking tot de Albert Cuyp-markt. Aan de blokkade kwam een eind na de toezegging van de stadsdeelraad dat er een overleg met de winkeliers over de situatie bij de markt wordt ingesteld. De marktkooplieden en winkeliers maken bezwaar tegen de herinrichting van een van de achterliggende pleintjes van de markt, waardoor de bevoorrading van de kramen en winkels zou worden bemoeilijkt. Volgens G. Veffer, organisator van de blokkade, heeft de stadsdeelraad de afgelopen jaren systematisch maatregelen genomen ten koste van de bereikbaarheid van de markt voor winkeliers en bezoekers.