Foto: ROTTERDAM - Een trapezevoorstelling tijdens ...

Foto: ROTTERDAM - Een trapezevoorstelling tijdens de uitgaansmarkt zaterdag in Rotterdam.

Met de drukbezochte uitgaansmarkt werd in de maasstad culturele seizoen geopend. De ruim 35.000 bezoekers werden met optredens van telkens een half uur geïnformeerd over het uitgaans-aanbod van het komende jaar. Op tien podia aan de kade De Boompjes, voor de gelegenheid autovrij gemaakt, presenteerden kunstenaars en groepen hun nieuwe programma's. Elk podium had een eigen karakter: dans, muziek en theater. Voor cabaret was er een Cabaretboot op de Maas. De Vereniging van Nederlandse Theatergezelschappen hield open huis in een eigen tent waarin de Burgermansbruiloft van Bertold Brecht werd opgevoerd. Verder verzorgde de Rotterdamse Kunststichting-Zaal De Unie een film- en muziekprogramma. Het theater De Evenaar organiseerde een jubileumprogramma met "wereldmuziek' aan de Maas. Op de Graanelevator werden dansvoorstellingen gehouden. Naast de vele optredens, was er een grote markt waar gedetailleerde informatie werd verstrekt over uitgaan in Rotterdam in het seizoen 1991-1992. (Foto NRC Handelsblad- Leo van Velzen)