Bezoek aan Libiëzorgt voor ruzie ministers Libanon

BEIROET, 2 SEPT. Uit protest tegen een bezoek van een Libanese regeringsdelegatie aan Libië hebben twee shi'itische Libanese ministers hun ontslag aangeboden.

Minister van staat Nabih Berri en minister van huisvesting Mohammed Beydoun maakten hun besluit zaterdag bekend op een bijeenkomst in de Zuidlibanese plaats Nabatiyeh ter gelegenheid van de 13de verjaardag van de verdwijning van hun geestelijk leider imam Moussa Sadr tijdens een bezoek aan Libië. Syrië, dat een overheersende invloed uitoefent in Libanon, heeft volgens politieke bronnen inmiddels zijn wrevel laten blijken over de stap van Berri en Beydoun omdat die de vanuit Damascus geleide pacificering van Libanon in gevaar zou kunnen brengen. Dat zou zijn duidelijk gemaakt tijdens de ondertekening van een veiligheidspact tussen de twee landen dat onder andere Syrië het recht geeft in te grijpen als Israel Libanon aanvalt. (Reuter, UPI)