Weer doping

Na de Amerikaanse 800 meter-loopster Delisa Floyd is ook de Sovjet-sprintster Irina Sljoesar op de WK atletiek in Tokio positief bevonden bij de dopingtest.

Ze werd gecontroleerd na afloop van de tweede ronde op de 100 meter, waarin ze derde werd. In haar urine werden volgens de IAAF sporen van het ouderwetse stimulerende middel strychnine aangetroffen. Die stof vergroot de prikkelbaarheid van het centrale zenuwstelsel. Als medicijn wordt strychnine wegens de hoge giftigheid allang niet meer voorgeschreven.

Sljoesar, die ook bij de contra-expertise positief reageerde, werd overeenkomstig de richtlijnen van de atletiekfederatie voor drie maanden geschorst. Ze werd voor de eerste keer betrapt. Donderdag werd bij de Amerikaanse 800-meterloopster Delisa Floyd het gebruik van amfetamine aangetoond. Wegens herhaling van het vergrijp werd zij voor vier jaar uitgesloten van internationale wedstrijden.