Stafleden ABN Amro naar NMB Postbank

ROTTERDAM, 31 AUG. De NMB Postbank heeft een adjunct-directeur en drie sales-managers van de divisie Investment Banking van ABN Amro in dienst genomen.

De overgang van de vier ABN Amro medewerkers heeft in de financiële wereld opschudding veroorzaakt. Het is hoogst ongebruikelijk dat Nederlandse banken onderling personeel wegkopen.

Het bankpersoneel maakte deel uit van de divisie Investment Banking en Global Clients van ABN Amro en viel onder het directoraat Sales. Alle vier de betrokkenen waren eerder werkzaam bij de Amro. Ingewijden meldden tevens het vertrek van een vierde sales-manager, die overstapt naar Credit Suisse First Boston.

Volgens bankkringen is het gevaar aanwezig dat de oud-Amro-employees klanten zullen meenemen naar hun nieuwe werkgever. Er waren juist geruchten dat de Amro, die zich voor de fusie profileerde met zijn divisie Investment Banking, de ABN in de samengevoegde divisie overschaduwt. De ABN stond voor de fusie bekend als een bank met een degelijke maar daardoor ook risicomijdende afdeling Investment Banking.

Directeur-generaal personeelszaken van ABN Amro, dr mr J.J.Kamp, brengt het vertrek van de adjunct-directeur in verband met de fusie van ABN en Amro. “We zouden het niet vreemd vinden als er nog twee of drie mensen van de staf weggingen bij Investment Banking”, aldus Kamp.

De directies van beide banken gaan ervan uit dat als gevolg van de fusie ongeveer 15 tot 20 werknemers van de circa 250 directieposten zullen verdwijnen. Onder de dertienkoppige raad van bestuur van de gefuseerde bank zetelen 14 directeuren generaal. Een echelon lager zetelen circa 55 concern-directeuren die leiding geven aan zo'n 160 adjunct-directeuren.

Hoewel ABN Amro niet van een panieksituatie wil spreken, vertellen ingewijden dat meer transfers op stapel staan. “Aangezien er bij ABN Amro teveel mensen zitten kan dit wel eens het begin zijn van een grotere ontwikkeling”, aldus een medewerker van ABN Amro.

    • Max Christern