Feyenoord wil niet in Tirana spelen

ROTTERDAM, 31 AUG. Feyenoord wil de uitwedstrijd in de eerste ronde van het toernooi om de Europa-Cup II tegen Partizan Tirana niet in Albanië te spelen.

De leiding van de Rotterdamse club heeft een verzoek bij de Albanese bond ingediend het duel, dat voor 18 september geprogrammeerd staat, naar Roemenië te verplaatsen. De grote binnenlandse problemen in het laatste communistische bolwerk in Europa maken volgens technisch directeur Wim Jansen een reisje naar de Balkan weinig aanlokkelijk.

De competitie in Albanië, die dit weekeinde zou aanvangen, is drie weken uitgesteld. Volgens de officiële lezing voldoen nog niet alle stadions aan de veiligheidsvoorschriften. Het spionage-reisje dit weekeinde van een Feyenoord-delegatie gaat wegens de uitgestelde start niet door. “Heel jammer, want we hebben nog altijd geen goed beeld van Partizan Tirana”, aldus Jansen.

John de Wolf heeft alsnog beroep aangetekend tegen de schorsing van drie wedstrijden, die hij naar aanleiding van de rode kaart in het duel om de Super Cup tegen PSV kreeg. De verdediger van Feyenoord vindt de straf voor zijn handsbal, waarmee hij tegenstander Kieft een scoringskans ontnam, veel te zwaar. Hij wordt in die mening gesteund door de spelersvakbond VVCS, die inmiddels om spoedoverleg met de KNVB heeft gevraagd inzake de nieuwe strafbepalingen.

Feyenoord heeft de beroepscommissie verzocht de zaak schriftelijk af te handelen. De Wolf zat al één wedstrijd van zijn schorsing uit. Hij miste afgelopen zondag de derby tegen Sparta. Dit weekeinde is Feyenoord vrij van competitievoetbal. (ANP)