Afzet Bavaria stijgt met dertig procent

Bierbrouwer Bavaria in het Brabantse Lieshout heeft in de eerste helft van dit jaar een sterke groei doorgemaakt.

De afzet nam toe met 30 procent ten opzichte van de vergelijkbare periode van 1990. In geld steeg de omzet van 274 miljoen naar 333 miljoen gulden. Vooral de verkoop van Bavaria Malt Alcoholvrij heeft met een verdubbeling van de omzet aanzienlijk aan de groei bijgedragen, zo heeft het familiebedrijf laten weten. Bavaria is begonnen met de uitvoering van een omvangrijk investeringsplan van ruim 65 miljoen gulden.

Er is al een nieuwe produktielijn 24 uur per dag in gebruik en het wagenpark is nagenoeg geheel vernieuwd en wordt nu geheel automatisch be- en ontladen. In november wordt een nieuw distributiebedrijf van 25.000 m2 in bedrijf genomen.De investeringen moeten nog in 1991 resulteren in een uitbreiding van de produktiecapaciteit met 25 procent. Het aantal werknemers van Bavaria, die behalve bier ook frisdranken en de biergrondstof mout maakt, steeg in de eerste zes maanden ten opzichte van de eerste helft van 1990 met 100 tot 675.