Winst Econosto

Technische-handelsonderneming Econosto heeft haar winst uit normale bedrijfsuitoefening in de eerste helft van 1991 zien dalen van 9,1 tot 8,1 miljoen gulden.

Door een buitengewone bate van 0,5 miljoen kwam het netto resultaat uit op 8,6 miljoen gulden. Volgens de directie van de onderneming kunnen de resultaten in het eerste halfjaar van 1991 in verband met acquisities en verhuizing naar Capelle aan den IJssel het best worden vergeleken met het tweede halfjaar van 1990. Over die periode bedroeg de winst uit normale bedrijfsuitoefening eveneens 8,1 miljoen gulden. De omzet van Econosto kwam uit op 165 miljoen. In de eerste en tweede helft vorig jaar bedroeg de omzet respectievelijk 160 miljoen en 168 miljoen gulden. De orderontvangst is na de beëindiging van de Golfoorlog sterk toegenomen, waardoor de orderportefeuille ten opzichte van 1 januari 1991 met derig procent groeide. Mede op grond van deze gegevens verwacht Econosto dat omzet en winst uit gewone bedrijfsuitoefening over geheel 1991 ten minste gelijk zullen zijn aan die in 1990 (winst 17,2 miljoen gulden).