Time Warner wil bezuinigen

NEW YORK, 30 AUG. Uitgeverij Time Warner wil tientallen banen schrappen en nieuwe kantoren sluiten in een poging tot kostenbesparing.

Het verlies van banen zal volgens de het dagblad The Wall Street Journal vooral hard aankomen bij het tijdschrift Time, het vlaggeschip van Time Warner. Bij Time zouden 38 redacteuren moeten verdwijnen, onder wie twintig correspondenten. Ook op de advertentieafdeling zullen naar verwachting banen worden geschrapt. Dit moet een jaarlijkse besparing van tien miljoen dollar (twintig miljoen gulden) opleveren.

Time Warner wil ook besparen op haar andere tijdschriften, waaronder Life, Sports Illustrated en People.

Een woordvoerder van Time Warner zei gisteren dat nog geen definitieve beslissing is genomen. “Op dit moment proberen we een overzicht van de kostenstructuur te krijgen”, zei hij. Dat kan volgens hem nog wel enkele weken duren.

Time Warner is, net als andere uitgevers, getroffen door een forse terugval in advertentieinkomsten. Daarnaast drukt een grote lening, in 1989 afgesloten voor de koop van Warner Communications, zwaar op het bedrijf. Ten tijde van de fusie met Warner verzekerde de directie dat de overeenkomst niet zou leiden tot ontslagen. (AP)