STER-directeur vertrekt

Drs. C.J. Smeekes (64) treedt af als directeur van de Stichting Ether Reclame (STER) wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Hij werkte 25 jaar bij de STER, eerst twee jaar als adjunct-directeur, tot 1 september van dit jaar als directeur. Zijn opvolger is de huidige adjunct-directeur P. Kenninck. De oud-STER-directeur wordt adviseur van de Vlaamse commerciële tv-zender VTM en is in bespreking met verschillende reclamebureaus over een functie. Smeekes had voordat hij bij de STER kwam 11 jaar directeurfuncties in het bedrijfsleven. De STER, die aanvankelijk een monopolie had op het werven van reclame voor landelijke radio en televisie, kreeg in 1989 concurrentie met RTL4. Smeekes heeft zich altijd een fel voorstander getoond van uitbreiding van de reclamezendtijd. Hij maakte ruimte voor de adverteerder binnen de bestaande regelgeving, die aanvankelijk maar schoorvoetend de commercie in het publieke bestel toeliet. Gisteren werd Smeekes op zijn afscheidsreceptie benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.