Randstad ziet winst per aandeel licht omhoog gaan

AMSTERDAM, 30 AUG. Uitzendorganisatie Randstad met 3.300 stafmedewerkers en gemiddeld 73.000 werknemers heeft nipt de prognose kunnen halen die eind februari bij de presentatie van het jaarverslag is gegeven. De winst per aandeel steeg licht met een een stuiver tot 2,12 gulden.

Directeur-grootaandeelhouder drs.F.Goldschmeding zei dat flinke hobbels zijn genomen. Zo is door de Golfcrisis de omzet in de horeca en de luchtvaart teruggevallen. Ook de industrie deed het slechter. Alleen de dienstverlening (vooral banken en verzekeraars) en de overheid huurden meer uitzendkrachten in.

Volgens Goldschmeding is de uitzendmarkt in geld met 2 procent gedaald ten opzichte van het eerste halfjaar in 1990, maar heeft Randstad 3 procent meer omzet geboekt (1,2 miljard gulden). Het resultaat kwam echter 1,5 miljoen gulden lager uit op 67 miljoen gulden.

Randstad voorspelt in het halfjaarbericht niet meer dat het resultaat zal stijgen, maar zegt dat over het hele jaar de winst zal stijgen. De netto-winst steeg in het eerste halfjaar ten opzichte van 1990 met een miljoen gulden door bijna 4 miljoen gulden extra financiële baten.

Randstad heeft het kantorennet uitgebreid, waardoor de investeringen hoger lagen dan normaal. Medio 1991 bedroeg het aantal vestigingen 495 tegen 460 per eind 1990.