Foto: ROTTERDAM - De operaster Luciano Pavarotti, ...

Foto: ROTTERDAM - De operaster Luciano Pavarotti, die zondagavond in Ahoy' in Rotterdam optreedt, is gisteren uit Kopenhagen aangekomen op het Rotterdamse vliegveld Zestienhoven in een speciaal naar hem vernoemd KLM-vliegtuig.

Pavarotti was in Kopenhagen om twee openlucht concerten te geven, maar hij zegde die af wegens keelproblemen. De Nederlandse organisator van het concert, makelaar Harry Mens uit Lisse, liet drie artsen meevliegen om Pavarotti te onderzoeken. Zij kwamen tot de conclusie dat de tenor zondagavond in Ahoy' wel kan zingen. In het vliegtuig met Pavarotti vlogen behalve de organisator - in een van de zanger afgescheiden ruimte - tientallen bekende Nederlanders mee, zoals Willem Duys, Tineke de Nooy en zanger Gerard Joling. Op het vliegveld werd de loper voor Pavarotti uitgelegd. De Nederlandse zangeres Vanessa ontving met talloze anderen de operazanger met tulpen. Het bijna uitverkochte concert dat Pavarotti voor negenduizend mensen in Ahoy' geeft, zal rechtstreeks op een groot scherm te volgen zijn in het PSV-stadion in Eindhoven. De opbrengst van het concert (prijzen voor kaartjes in Ahoy' variëren van enkele honderden tot duizenden guldens) is bestemd voor het goede doel: hulp aan zwerfjeugd in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. (Foto NRC Handelsblad, Vincent Mentzel)