Daling resultaat Hoechst sterker dan BASF en Bayer

De winst van het Duitse chemieconcern Hoechst is in de eerste helft van dit jaar sterker verminderd dan die van concurrenten BASF en Bayer.

Hoechst moest een vermindering van 22,3 procent slikken, waardoor de winst voor belastingen uitkwam op 1,4 miljard mark. BASF verdiende elf procent en Bayer 3,2 procent minder. Hoechst liet weten dat zich nog geen tekenen hebben voorgedaan van een duidelijke verbetering. Bayer verklaarde woensdag een lichte opleving te verwachten in het tweede halfjaar. De omzet van Hoechst is met 3,5 procent toegenomen tot 23,2 miljard mark. Daarvan werd 17,4 miljard mark in het buitenland afgezet. Ter vergelijking: Akzo en DSM boekten in het eerste halfjaar respectievelijk een omzet van 8,5 en 5,4 miljard gulden. Vooral de divisies chemicaliën en kunststoffen deden het minder, aldus Hoechst.