Winststijging voor NBM Amstelland

De winst van bouwmaatschappij NBM Amstelland is in de eerste helft van het jaar weer iets toegenomen.

Vorig jaar stond de winst sterk onder druk door onder meer een voorziening voor de Willemspoortunnel in Rotterdam, die uitgevoerd wordt door NBM-dochter Dirk Verstoep in samenwerking met een aantal andere grote aannemers. De winst steeg van 5,6 miljoen gulden tot 8,4 miljoen gulden. Het bedrijfsresultaat zelf steeg minder: van 16,7 miljoen gulden tot 18 miljoen gulden.

NBM Amstelland heeft in de afgelopen periode gereorganiseerd. Daarvoor zijn 2 miljoen gulden in het eerste halfjaar verantwoord. Daartegenover stonden boekwinsten. De omzet is met 5,5 procent toegenomen tot 787,6 miljoen gulden. Voor het hele jaar voorziet NBM Amstelland een omzet van 1,8 miljard gulden en een netto winst van 16,8 miljoen gulden. Vorig jaar was dat 12,3 miljoen gulden, een vermindering met 56 procent ten opzichte van 1989. Het bedrijfsresultaat van 33,1 miljoen gulden van 1990 zal dit jaar “een lichte verbetering laten zien”.