Nieuwe dirigent RPhO

Jeffrey Tate, die op 1 september aantreedt als de nieuwe chef- dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, stelt zich op 4 september om 20.15u op het podium van de Grote Zaal van de Rotterdamse Doelen voor aan het Rotterdamse publiek.

Tate dirigeert dan overigens niet - dat heeft hij de laatste jaren in Rotterdam al diverse malen gedaan - maar hij wordt uitvoerig geinterviewd door artistiek leider Kees Hillen, er worden fragmenten gedraaid uit de nieuwste cd-opnamen van Tate met het Rotterdamse orkest (Bruckner en Mendelssohn) en er wordt ook gemusiceerd door violist Christian Tetzlaff, die de sonatine van Schubert speelt. Het Rotterdamse publiek kan de opvolger van James Conlon ook vragen voorleggen: ze moeten dan wel schrifelijk of telefonisch worden ingediend op uiterlijk 2 sept (tel. 010.4142911 tst 134 of 222).

Christian Tetzlaff is ook de solist in de eerste serie abonnementsconcerten die het Rotterdams Philharmonisch dit seizoen geeft o.l.v. Jeffrey Tate op 5 en 6 sept om 20.15u en 8 sept om 14.15u in de Doelen en op 7 sept om 15u in het Amsterdamse Concertgebouw - tevens de opening van het nieuwe seizoen van de Vara-matinee. Op het programma staan de Unvollendete symfonie van Schubert, het Vioolconcert van Berg en de Enigma-variaties van Elgar.