Mobil bouwt in Kerkrade fabriek voor plastic folie

KERKRADE, 29 AUG. Mobil Plastics Europe, een dochter van de Amerikaanse Mobil Corporation, begint nog dit jaar in Kerkrade met de bouw van een fabriek waar de verpakkingsfolie polypropyleen gemaakt wordt.

Met de investering is een bedrag gemoeid van 400 miljoen gulden. Het nieuwe bedrijf zal naar verwachting 600 mensen werk bieden. De produktie moet eind 1993 van start gaan.

Mobil maakt vandaag in Kerkrade meer details bekend over haar investeringsplannen. Daarbij zijn ook vertegenwoordigers aanwezig van het ministerie van economische zaken, de provincie Limburg, de gemeente Kerkrade en de Industriebank LIOF, die samen tientallen miljoenen guldens subsidie aan Mobil in het vooruitzicht hebben gesteld.

Kerkrade heeft de voorkeur boven zestien andere mogelijke vestigingsplaatsen gekregen die door Mobil in eerste instantie waren geselecteerd. Tot op het laatste moment was het onzeker of de keuze op Kerkrade of de Engelse stad Birmingham zou vallen. Volgens de directeur van Mobil Plastics Europe is voor Zuid-Limburg gekozen vanwege het gunstige arbeids- en industrieklimaat. Bovendien is in Kerkrade ruimte aanwezig voor verdere uitbreidingsplannen, aldus directeur Matthew S. Dunne. De fabriek in Kerkrade wordt na die in het Belgische Virton en die in het Italiaanse Brindizi de derde vestiging van Mobil Plastics in Europa.