Foto: Deze meer dan twee meter lange Leichhardt ...

Foto: Deze meer dan twee meter lange Leichhardt zaagvis is sinds kort te zien in het Nationale Aquarium van de Australische hoofdstad Canberra.

Het is voor het eerst dat een dergelijke zaagvis, die gevangen werd aan de noordkust van het continent bij het Cape York schiereiland, in een Australisch aquarium is te zien. Volgens de directeur van het aquarium, Ron Green, “ziet het dier er weliswaar dreigend uit, maar heeft het een uitstekend humeur.” De zaagvissen vormen een van de zestien soorten uit de familie van de roggen. Ze hebben een afgeplat lichaam en zijn, afgezien van de staart min of meer ruitvormig. De meeste zaagvissen (pristidae) leven in tropische zeeën en worden soms wel vijf meter lang. Op sommige soorten wordt gejaagd omdat ze goed te eten zijn of voor hun huid. (Foto AP)