CMG wil notering beurs Londen

Systeemhuis Computer Management Groep CMG uit Londen en Amstelveen, met 1600 personeelsleden waarvan 850 in Nederland, wil binnen vijf jaar beursnotering aanvragen op de Londense effectenbeurs.

Als eerste stap naar de beursgang is een pakket aandelen met een waarde van ruim 10 miljoen gulden verkocht aan de Britse participatiemaatschappij Midland Montagu Ventures. De maatschappij krijgt daarmee een belang van 4,3 procent met preferente aandelen zonder stemrecht.

De deelname van Midland betekent een wijziging in het karakter van CMG. Sinds de oprichting in 1964 is het bedrijf eigendom van de medewerkers en hun familieleden. CMG heeft een soort interne handel in aandelen - een maal per jaar kan ge- en verkocht worden tegen een door de directie vastgestelde prijs - maar door waardestijging van de aandelen is deze interne markt te beperkt geworden. Midland Motagu heeft nu een pakket "uit de markt genomen'. CMG boekte in 1990 een omzet van 313 miljoen gulden, waarvan 157 miljoen gulden in Nederland. De winst voor belastingen bedroeg 23 miljoen gulden. Voor dit jaar verwacht CMG een toename van de omzet en de winst.