Van den Ende koopt het Circustheater

SCHEVENINGEN, 28 AUG. Joop van den Ende Theaterprodukties koopt het Circustheater in Scheveningen.

Van den Ende wil er een groot musicaltheater voor langlopende internationale produkties van maken. Aankoop en verbouwing van het theater kosten vijftien miljoen gulden.

Van den Ende heeft hierover overeenstemming bereikt met de gemeente Den Haag en eigenaar Nationale-Nederlanden.

Het Circustheater zal op grote schaal verbouwd worden. Er komen ondermeer een nieuwe ingang een theatercafé en een ruimere foyer.

Van den Ende zocht al lang naar een theater voor zijn grote musicals. Noch in Maastricht noch in Amsterdam vond hij een geschikte locatie. Plannen voor een nieuw te bouwen theater van Van den Ende in Den Haag liepen op niets uit. In mei toonde Van den Ende belangstelling voor het verliesgevende Circustheater, dat de gemeente verkopen wilde. De eerste grote musical die gepland is in het aangepaste Circustheater is de Van den Ende productie Les Misérables, op 6 december. Van den Ende denkt dat jaarlijks ongeveer een half miljoen mensen het vernieuwde theater zullen bezoeken, en dat het een landelijke functie krijgt.