Tönnies op schot

Michael Tönnies heeft gisteren een plaats in de Duitse voetbalgeschiedenis verworven.

De speler van MSV Duisburg trof gisteren in de competitiewedstrijd tegen Karlsruher SC (6-2) vijf keer doel. Slechts één keer in de 28-jarige historie van de Bundesliga slaagde een speler er in zes keer te scoren. Dat was Dieter Müller voor FC Köln. Het was vijf jaar geleden dat voor het laatst een voetballer in één ontmoeting vijf keer doel trof in de hoogste afdeling: Frank Hartmann van FC Kaiserslautern.

Na de zesde speeldag voert FC Hansa Rostock thans de ranglijst aan met negen punten. De verrassende ploeg uit de vroegere DDR moest gisteren in de uitwedstrijd tegen Wattenscheid een gelijkspel toestaan: 0-0. VfB Stuttgart, dat thuis Schalke met 1-0 versloeg, staat op gelijke hoogte.

Trainer Josef Hickersberger van Fortuna Düsseldorf zorgde gisteren voor twee clubrecords. Nog nooit startte een coach van deze Bundesligaploeg de competitie met een serie van zes nederlagen en nog nooit zag het bestuur van de vereniging zich genoodzaakt een coach zo vroeg in het seizoen te ontslaan. Na de nederlaag (1-3) tegen Borussia Mönchengladbach overkwam dat laatste de 43-jarige Oostenrijker.