Singapore heeft beste luchthaven

SINGAPORE, 28 AUG. Het vliegveld van Singapore, Changi, is voor het vierde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot beste luchthaven van de wereld. Schiphol komt net als vorig jaar op de tweede plaats.

Dat blijkt uit onderzoek dat het Britse tijdschrift voor zakenreizigers Business Traveller en zijn Amerikaanse editie Business Travellers International door een onafhankelijk bureau hebben laten uitvoeren. Ruim duizend zakenreizigers zijn daarvoor ondervraagd.

Bijna de helft van de lezers van het Britse blad (49 procent) noemde Changi als favoriete luchthaven. Schiphol volgde met 14 procent op ruime afstand. Het vliegveld Kloten bij Zürich was derde met 6 procent.

Ook de lezers van de Amerikaanse editie verkozen Changi boven andere vliegvelden. De vorige twee jaar scoorde Schiphol hier het hoogst in populariteit. Het verschil met Changi was overigens minimaal.

Een woordvoerder van Schiphol zei vanochtend dat de luchthaven zeker hecht aan een hoge notering op de lijst van Business Traveller. “Het is belangrijk als je als eerste uit de bus komt. Als "overstap'-vliegveld moeten we het hebben van kwaliteit”.

Schiphol (vorig jaar 16,5 miljoen passagiers) werkt momenteel druk aan uitbreiding van het stationsgebouw. Het vernieuwde gebouw zal in mei 1993 worden geopend. Dat zal ten goede komen aan de kwaliteit. “Je merkt nu dat we tegen de grenzen van de huidige capaciteit aanlopen. Dat uit zich onder andere in langere wachttijden”, aldus de woordvoerder. “Gelukkig zijn we in Europa veruit de beste luchthaven.”