Minder verkoop in buitenland drukt resultaat Ahrend

De winst van Ahrend (kantoorinrichting) is in het eerste halfjaar van 1991 ten opzichte van dezelfde periode van 1990 gedaald van 15,4 miljoen naar 11,9 miljoen gulden.

Ahrend heeft al eerder laten weten dat de resultaten daalden. Het bedrijf verwacht dat de daling van het resultaat over heel 1990 in de lijn zal liggen met die over het eerste halfjaar. De omzet nam in de eerste zes maanden toe met 10 procent van 249 miljoen naar 273 miljoen gulden. In de Benelux is sprake van omzetgroei. Deze wordt voor een deel verwezenlijkt door de afzet van niet zelfgemaakte meubelen. Een lagere verkoop van eigen meubelen in Engeland en Frankrijk heeft geleid tot een onderbezetting in de produktiebedrijven, waarvan de teruggang in het resultaat het gevolg is.