Baggeractiviteiten HBG stuwen winst Volker Stevin hoger

Koninklijke Volker Stevin (KVS) verwacht dat de winst per aandeel als gevolg van de voorgenomen overdracht van haar baggeractiviteiten aan de Hollandsche Beton Groep (HBG) dit jaar zal uitkomen op 8,25 à 8,50 gulden tegen 6,04 over 1990.

Dat heeft KVS vandaag meegedeeld tijdens een bijeenkomst voor beleggingsanalisten, waar is gesproken over de effecten van de overdracht. Hoewel de onderhandelingen nog niet geheel zijn voltooid, bestaat er wel zicht op de hoofdlijnen van de financiële consequenties voor KVS. HBG zal de overdracht van de baggeractiviteiten voor een deel betalen met 500.000 aandelen KVS en voor een deel in contanten. Zodoende neemt het aantal geplaatste aandelen KVS af tot ongeveer 4,7 miljoen. HBG heeft bijna 60 procent van de aandelen KVS in haar bezit.