Badminton

De Nederlandse Badminton Bond is ontevreden over het aantal nationale topspelers.

Het rendement van de ongeveer acht ton die jaarlijks aan topsport wordt besteed, is te klein. Vooral de opleiding van de jeugd moet verbeteren, vindt de NBB. Bondsvoorzitter Jos Nouwt zei gisteren in Nieuwegein: “Als we de vrouwen even buiten beschouwing laten, zijn er slechts twee spelers die in de afgelopen periode naar voren zijn gekomen: Chris Bruil en Jeroen van Dijk. Bezinning is dan ook nodig.” Bondscoach Martijn van Dooremalen legde uit hoe het anders kan. Wat de top betreft heeft de NBB de zaken aardig voor elkaar, vindt hij. Het gaat juist om de talentvolle jeugd in de districten, waarvoor jaarlijks 3,5 ton beschikbaar is. Een nuttiger verdeling is wenselijk. “In plaats van bijvoorbeeld 150 spelers te trainen, moeten we terug naar misschien vijftig. We steken nog te veel geld in mensen die de top toch niet halen.”