Al drie seizoenen staat het zwembad Beekhuizen in ...

Al drie seizoenen staat het zwembad Beekhuizen in de gemeente Rheden leeg.

Het voormalige openbare bad, dat in 1953 werd geopend, moest als gevolg van bezuinigingen worden gesloten. De exploitatiekosten waren te hoog. Ook naburige zwembaden, zoals het binnen- en buitenbad in Dieren en Klarenbeek in Arnhem-Noord, werden slachtoffer van de bezuinigingen. Beekhuizen, op 72 meter boven NAP een van de hoogstgelegen zwembaden van Nederland, beleefde volgens de beheerders in 1976 het laatste topjaar. Vanaf dat moment kregen recreanten in de omgeving van Arnhem steeds meer interesse in opkomende watersporten als surfen en in andere vormen van "open recreatie' op meren en op de IJssel. Beekhuizen, eigendom van de gemeente Rheden, staat nog steeds te koop voor 750.000 gulden, aldus de beheerder.

(Foto Daria Scagliola)