Air Holland stelt interimmanager J. Heppener aan

ROTTERDAM, 28 AUG. Air Holland heeft vooruitlopend op plannen om zich meer te richten op de Europese chartermarkt J.C. Heppener als interimmanager voor commerciële zaken en logistiek aangesteld.

Dit heeft president-directeur J. Block van Air Holland in een brief laten weten aan de reisorganisaties waarmee zijn chartermaatschappij zaken doet.

Block hoopt door deze benoeming volgend jaar meer contracten van touroperators in de wacht te slepen, voor vliegtuigstoelen op Europese vakantiebestemmingen. Heppener heeft een lange ervaring met het chartervervoer opgedaan bij Transavia waar hij adjunct-directeur operationele zaken was, en bij Lucas Aviation Traders waar hij nu nog werkt. Voorlopig krijgt hij een part-time aanstelling bij Air Holland.

Air Holland hoopt volgens een woordvoerder dat de banken deze week hun oordeel zullen geven over het reddingsplan van de chartermaatschappij. Huisbankier Amro ABN moet op basis van het plan beslissen of de rekening-courant kan worden voortgezet en of nieuwe leningen worden verstrekt. Air Holland staat voor tientallen miljoenen in het krijt bij de bank. Om over te schakelen op meer korte-afstand charters heeft het bedrijf bovendien extra geld nodig om kleinere vliegtuigen, de Boeing 737, te kopen. Twee grootaandeelhouders, Transol en de Nederlandse Participatie Maatschappij, zijn in principe bereid meer geld in Air Holland te stoppen, maar of dat doorgaat is afhankelijk van het oordeel van Amro ABN over de toekomstkansen van het bedrijf.