Straffen tot vijf jaar in Rhedense incestzaak

ARNHEM, 27 AUG. De Arnhemse rechtbank heeft vanmorgen een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd aan een oom van vier meisjes in de zogenoemde Rhedense incestzaak. De rechtbank achtte bewezen dat de oom samen met zijn broers, die eerder al veroordeeld werden tot straffen van vijf jaar, de meisjes jarenlang alleen en in groepsverband heeft verkracht.

Een aangetrouwde oom van de meisjes werd vanmorgen tot twee jaar en zes maanden veroordeeld. De oma van de zusjes - die toegekeken zou hebben als de meisjes werden verkracht - en een andere aangetrouwde oom werden vorige week vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

De vader van de meisjes werd vandaag veroordeeld tot een jaar gevangenis, waarvan negen maanden voorwaardelijk. Hij is onmiddellijk op vrije voeten gesteld, aangezien hij al drie maanden in voorarrest heeft gezeten. De vader is onder toezicht van de reclassering gesteld.

Een zwager van de meisjes, die getrouwd is met één van de slachtoffers van de incestzaak, kreeg van de rechtbank een straf van twee jaar en negen maanden opgelegd. Hoewel zijn raadsman had gevraagd om uitstel van die straf, omdat de man kleine kinderen heeft die hij moet verzorgen, is de rechtbank daar niet op ingegaan. De rechtbank rekende het de man zwaar aan dat hij, toen het onderzoek naar de incestzaak al liep, één van de meisjes met Kerstmis nog meermalen heeft verkracht.

Niet bekend