Martin Lips

Martin Lips zal wegens een blessure van zijn paard Olympic Rüttchen Prelude niet deelnemen aan het Europese kampioenschap military dat van 6 tot 9 september in het Ierse Punchestown wordt gehouden.

De Nederlandse ploeg zal nu bestaan uit Eddy en Mandy Stibbe, Fiona van Tuyll en Astrid van Leeuwen. In Punchestown kan de Nederlandse equipe plaatsing voor de Olympische Spelen afdwingen, hetgeen na 1972 niet meer is gelukt.

De Nederlandse ploeg voor het Europese kampioenschap dressuur bestaat uit: Anky van Grunsven (Olympic Bonfire), Tineke Bartels (Olympic Courage), Ellen Bontje (Olympic Darius) en Sjef Janssen (Bo). De titelstrijd wordt van 12 tot 15 september georganiseerd in Donaueschingen in Duitsland. Vier Nederlanders zullen meedoen aan het wereldkampioenschap tweespannen, van 4 tot 8 september in het Oostenrijkse Zwettl. Het zijn Rini Rutjens (Dorus, Dirko en Cartouche), Carlo Vermeulen (Carlos, Chevalle en Iris), Gerrit Hamink (Latino H, Sardie en Cezar H) en Aart de Leeuw (Wouter L, Vasco en Urmand).