Grasso boekt dit jaar fors verlies

Grasso (industriële koel- en vriestechniek) heeft in de eerste helft van dit jaar een verlies geleden van 3,32 miljoen gulden tegen een winst van 2,3 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Het resultaat in de tweede helft van dit jaar zal “in sterke mate negatief” zijn, zodat Grasso over het hele jaar verlies zal boeken. Grasso, dat het negatieve resultaat een maand geleden al aankondigde, geeft geen prognose voor de hoogte van het verlies. Het bedrijf heeft ook de omzet zien teruglopen. In de eerste zes maanden van 1990 werd nog 179 miljoen gulden omgezet, in de afgelopen periode was dat 160,3 miljoen. De rentelasten stegen explosief van 219.000 tot 1,26 miljoen gulden. Grasso wijt de problemen aan drie oorzaken. De orderontvangst in de activiteit “kristalliseren en scheiden” is achtergebleven. Deze sector, waarin het volume van produkten door bevriezing wordt verkleind, was vorig jaar al verlieslijdend. Verder had Grasso afzetproblemen in Groot-Brittannië en Spanje.