Biljartruzie

Het al maanden sluimerende conflict tussen de Nederlandse Biljartbond (KNBB) en de Vereniging van Grand Prix-Spelers (VVGPS) is tot een uitbarsting gekomen.

Gisteren kondigde het bestuur van de VVGPS aan, dat het komende Masterstoernooi driebanden zonder inmenging van de KNBB wordt gehouden. De beste zestien spelers strijden in september in Breda om de officieuze Nederlandse titel. Voor de winnaar heeft een sponsor een bedrag van 25.000 gulden beschikbaar gesteld. De KNBB is van plan half november in Sluis het officiële kampioenschap driebanden te organiseren. De topspelers hebben echter al laten weten dat toernooi te boycotten. “Als het inderdaad gebeurt, gaat het NK dit jaar niet door”, verklaarde voorzitter Hendriks van de KNBB. “We zullen in dat geval geen speler afvaardigen naar de Europese titelstrijd, volgend jaar april in Caïro.”

De bond had onder voorbehoud de organisatie van het NK aan de VVGPS gegund. Eén van de voorwaarden was, dat de nieuwe profsectie lid zou worden van de KNBB. “Wat mij betreft een formele kwestie, maar de VVGPS weigert zich uit principiële overwegingen aan te sluiten bij de bond”, aldus Hendriks.