"Bewaking succesvol op Rotterdam CS'

ROTTERDAM, 27 AUG. Een proef met een particuliere beveiligingsdienst op NS-station Rotterdam Centraal is een succes.

Dat zegt plaatsvervangend rayonhoofd van de NS, J. Krijgsman. Volgens hem was er in het station sprake van een "sociaal onveilige situatie'. In het station hingen veel drugsverslaafden rond, die de klanten en lokettisten een onveilig gevoel bezorgden, aldus Krijgsman. Cijfers van het aantal klachten dat over de situatie was binnengekomen kon hij niet geven, maar zelf had hij “vier klachten gekregen in de laatste twee maanden” van mensen die geen gebruik meer wilden maken van Rotterdam CS. Per dag komen 60.000 bezoekers in het station. De proef met de beveiligingsdienst is begonnen om het personeelstekort bij de spoorwegpolitie op te vangen.