Stankcode 2 in Rijnmondgebied

ROTTERDAM, 26 AUG. De Milieudienst Rijnmond heeft gisteren voor het hele Rijnmondgebied stankcode 2 uitgegeven.

Dat betekent dat de bedrijven in het Rijnmondgebied maatregelen dienen te nemen om eventuele stank die zij veroorzaken te verminderen. Het starten, stoppen en schoonmaken van installaties moet worden beperkt en de verlading van stinkende produkten moet met de helft worden verminderd. Naar het zich nu laat aanzien zal de code nog wel een paar dagen van kracht blijven: “Het is stabiel weer. Er is weinig wind, alles blijft hangen”, aldus een woordvoerder van de Milieudienst. Het is de tweede keer dit jaar dat stankcode 2 wordt uitgegeven. Vorige week woensdag gold de code gedurende 23 uur. Klachten van de bevolking hebben geleid tot het instellen van de code.