Senna op fluweel

Ayrton Senna heeft zijn derde wereldtitel in de Formule I binnen handbereik.

Tijdens de Grand Prix van België op het circuit van Francorchamps profiteerde hij optimaal van het uitvallen van een aantal concurrenten. In de stand om de wereldtitel heeft de Braziliaan 22 punten voorsprong op de Brit Mansell, met nog vijf wedstrijden te gaan. De zege van McLaren-Honda was totaal, want Senna's ploeggenoot Berger werd in de Ardennen tweede. Hij bleef binnen twee seconden van zijn teamgenoot, waarna het ruim een halve minuut wachten was op de nummer drie, de Braziliaan Nelson Piquet. Het was Senna's 32ste Grand-Prixoverwinning. Senna prees zich achteraf gelukkig met het uitvallen van Mansell, in feite zijn enige concurrent dit seizoen. De Brit won de laatste drie GP's en leek op weg naar een vierde zege op rij. Doch Mansell gaf op in de 21ste ronde, terwijl hij op kop lag. Senna eerlijk: “Als Mansell doorgereden had, was ik waarschijnlijk kansloos geweest. Zijn motor is momenteel waarschijnlijk beter. We zullen hard door moeten werken aan onze auto's.”