Schiphol sloopt voormalig station

AMSTERDAM, 26 AUG. De NV Luchthaven Schiphol is van plan het voormalige stationsgebouw van de luchthaven op Schiphol-Oost te slopen.

Met de sloop verdwijnt het gebouw dat na de Tweede Wereldoorlog het beeld heeft bepaald van het "oude Schiphol'. Sinds de opening van Schiphol-Centrum in 1967 is het oude stationsgebouw alleen nog gebruikt ten behoeve van de afwikkeling van de "kleine luchtvaart', zoals zakenverkeer en KLM-helikopters. Verder huisvest het enigszins in verval geraakte gebouw een reeks aan de luchtvaart gebonden bedrijfjes. Het oude stationsgebouw zal plaats maken voor faciliteiten ten behoeve van het technisch onderhoud van vliegtuigen, onder meer hangars. Volgens een woordvoerder van de luchthaven is de sloop niet eerder te verwachten dan halverwege de jaren negentig.